19 d’oct. 2009

Finalitzen les jornades Sant Feliu de Llobregat i el final de la Guerra Civil

La secció d’Història i Memòria d’USLA ha celebrat durant les darreres setmanes diversos actes que han servit de cloenda de les jornades Sant Feliu de Llobregat i el final de la Guerra Civil, i que han tingut una molt bona acollida per part dels nombrosos santfeliuencs i santfeliuenques que hi ha participat.
El 30 de setembre i l’1 d’octubre van tenir lloc dues conferències; la primera, la presentació del llibre “El Barça en guerra (1936-1939), a càrrec de l’historiador i coautor del llibre, Josep M. Solé i Sabaté i amb la participació del directiu del FCB, Xavier Baguès. La segona, va servir de marc per presentar “Els Espais de Memòria s Sant Feliu”, a càrrec de Jordi Amigó i Àngel Merino. Als actes hi van assistir més de 60 persones, significant el tancament d’un cicle d’activitats de Memòria que ha tingut una molt bona acceptació per part de totes les persones que hi ha participat.
D’esquerra a dreta Sara Fernández, de la Penya Barcelonista de Sant Feliu, Joan Diez, president de l’Ateneu i Xavier Baguès, directiu del FCB.



: D’esquerra a dreta, el presentador de l’acte, l’historiador local Juan Antoni Díaz i Josep M. Solé i Sabaté, coautor del llibre El Barça en guerra (1936-1939).


Àngel Merino i Jordi Amigó durant la presentació dels Espais de Memòria a Sant Feliu de Llobregat.



El cap de setmana del 3 i 4 d’octubre l’USLA va organitzar una sortida als Espais de la Batalla de l’Ebre. Durant els dos dies una cinquantena de santfeliuencs i santfeliuenques varen poder conèixer un dels escenaris més determinants de la Guerra Civil. Van poder visitar els Centres d’Interpretació (espais museïtzats): 115 dies a Corbera d’Ebre, Hospitals de sang a Batea, Soldats a les trinxeres a Vilalba dels Arcs i Les veus del front a Pinell de Brai, i d’altres indrets con la Serra de Pàndols, el Coll del Moro a Gandesa, el Memorial de les Camposines a La Fatarella i el Celler de la Cooperativa de Pinell de Brai, anomenat també, la catedral del vi.
Finalment, el dimecres 14 d’octubre, més de 70 persones mobilitzades per l’USLA van anar amb dos autocars al Palau Sant Jordi de Barcelona per participar en el concert d’homenatge a les persones represaliades "Poètiques de resistència, somnis de llibertat", organitzat pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.

Visitant les trinxeres dels Barrancs a Vilalba dels Arcs.


Foto de tot el grup al mirador de la Serra de Pàndols (cota 705) i el Cub de la Pau, homenatge a la lleva del “Biberó”.