30 de nov. 2012

Presentació del llibre "Un d'entre tants. Memòries d'un home amb sort", de l'escriptor, ex-pres polític i guerriller Lluís Martí Bielsa


Aquest proper dilluns 3 de desembre, a partir de les 19 h, l’Aula de Cultura de l'Ateneu Santfeliuenc acollirà la presentació del llibre Un d’entre tants. Memòries d’un home amb sort, de l’escriptor, ex-pres polític i guerriller Lluís Martí Bielsa
L’acte comptarà amb la participació de María Jesús Bono, historiadora, exdirectora del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Javier Tébar, historiador, Lluís Martí Bielsa i l’actuació poètica del grup Más vale tarde que nunca.


Lluís Martí Bielsa ( Aragó , 1921 ) és un activista polític català d'origen aragonès.
Durant la guerra civil espanyola com a responsable polític de les Joventuts Socialistes Unificades al 32è grup de la Guàrdia d'Assalt .
En acabar la guerra civil es va exiliar a França, on fou internat al camp de concentració d' Argelers , al Rosselló .
Quan el Tercer Reich va invadir França, participà en la Resistència francesa . Fou fet presoner pels alemanys i internat al camp de concentració de Dachau , d'on, però, va aconseguir evadir-se i com a oficial de les Forces Franceses de l'Interior va participar en l'alliberament de París el 1944 .
En acabar la segona guerra mundial , com a militant del PSUC , tornà a Catalunya clandestinament i comença a treballar en una impremta mòbil, que l'havia portat carregada des de Bretanya . El 1946 fou detingut, torturat i empresonat a la presó Model i a les d' Ocaña i Burgos , fins que fou alliberat el 1952. Actualment és el secretari de l' Associació Catalana d'ex-Presos Polítics .
El 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi.