1 de des. 2014

El documental d'A. Valenti "Argentina: los 500 bebés robados de la dictadura" al 60 minuts de TV3

El mes de maig de 2013 l'USLA va tenir el privilegi d'estrenar a Sant Feliu de Llobregat (amb la col·laboració de Cinebaix) el documental "Argentina: los 500 bebés robados de la dictadura" (A. Valenti, 2013)
Amb Martín Mozé (membre de HIJOS) i Alejandro Valenti el dia de l'estrena del documental Cinebaix - Sant Feliu de Llobregat
El documental, que ha guanyat varis premis al llarg de diferents concursos audiovisuals, explica la història de les Abuelas de la Plaza de Mayo argentines al llarg de la seva lluita per, primer, recuperar al seus nets i netes - segrestades pel colpista, militar i terrorista govern comandat per Jorge Videla - i després per  portar davant d'un jurat a tots els membres de les diferents Juntes Militars responsables del segrest de cinc-centes criatures i l'assassinat dels seus pares.
D'aquesta manera, el treball es converteix en un meravellós exemple de vida, lluita i compromís protagonitzat per un grup d'avies que mostren com el treball col·lectiu, per sobre de les diferències individuals, pot aconseguir fites tan difícils d'imaginar, a priori, com portar a judici a tots els colpistes responsables dels terribles crims comesos al llarg de la darrera dictadura argentina.
Escoltant el diàleg entre M. Armengou i E. Carlotto (presidenta Abuelas Plaza de Mayo)

Encomiable esforç ens hauria de fer repensar el nostre paper dins d'aquesta societat "acomodada" que mira sempre cap a un altre cantó quan el patiment i el dolor apareixen a les pantalles dels nostres televisors.
Ara teniu l'oportunitat de veure una bona "ració" del documental a la web de la televisió catalana (TV3 a la Carta)...la teva, la nostra....o la seva...no ho tenim clar!