16 de maig 2016

VESPRES NEGRES. La literatura negra arriba a Sant Feliu!


La ciutat de les Roses és un lloc tranquil per a viure. 

No obstant això hem tingut certs episodis de violència que sacsejaren profundament a la nostra població al llarg del segle XX. 

A la "truculenta" història de l'Enriqueta Martí (coneguda com la Vampira del Raval), se li sumem històries de violència política (els enfrontaments entre carlins i lerrouxistes, la saca de la Torre de la Presó al llarg de la guerra civil), els aldarulls i saquejos als magatzems de menjar els darrers dies de conflicte o els robatoris de les nòmines de la fàbrica Samson han estat evidències de la presència constant de la violència a les nostres vides.

Per això volem parlar i oferir a la gent de Sant Feliu unes sessions dedicades a la violència i la seva expressió més literària: la novel·la negra! Per això hem organitzat els primers VESPRES NEGRES DE SANT FELIU!
Des de fa ja un parell d'anys que a la USLA intentem vincular les nostres activitats d'alguna manera a la novel·la negra. A un parell d'actuacions puntuals (una xerrada i una sessió de club de lectura) sumem ara un intent més ambiciós amb l'organització dels primers Vespres Negres de Sant Feliu.

Al llarg de tres sessions ens aproparem al bo i millor de la novel·la feta a Catalunya i en català. Parlarem amb periodistes, escriptors, tindrem una masterclass, presentacions de llibres, paradeta de llibres de primera i segona mà, conferències, lectures negres i una cloenda molt gastronòmica, molt sagnant i regada tota ella amb crim-tònics!

Si voleu acompanyar-nos ho teniu fàcil, us - hi - esperem el 25, 26 i 27 de maig a l'Aula de Cultura de l'Ateneu Santfeliuenc, a les 19h i gratuïtament per gaudir de tots els actes que estem preparant.