14 de gen. 2015

Oberta la matriculació del nostre "Taller d'Escriptura amb Canya"



Us comuniquem que ja us podeu matricular al "Taller d'Escriptura amb Canya" que aquest any debuta en la nostra "carpeta" de cursos i formació que organitza la USLA i que estan adreçats a tota la població de Sant Feliu de Llobregat.

Si voleu participar, ja ho sabeu, passeu per la secretaria de l'Ateneu i apunteu-vos!

OBJECTIU
En aquest taller a l’Ateneu us explicarem una breu introducció històrica de l’escriptura i la importància que ha tingut per a la Humanitat.
Però ràpidament passarem a construir plomes per a fer cal·ligrafia amb un element tan senzill com és una canya de les que trobem pels rius i rieres de la nostra vila.
 
Parlarem i practicarem algunes de les cal·ligrafies que han anat apareixent al llarg de la història; la uncial romana, carolíngia, humanista, gòtica, copperplate,… però el que treballarem més serà el perfeccionament de l'eina per tal que el fet de fluir de la tinta sigui suau, net i polit i de mica en mica veureu com anem trobant la nostra lletra més personal.
Al llarg del taller anirem parlant també d’altres elements necessaris per a l’escriptura com els papers, les tintes i d’altres estris d’escriptura.
 
PROGRAMA:
1. Introducció a l’aparició de l’escriptura com a element indispensable per a la transmissió de la història, el coneixement humà i pel progrés.
 
2. Com triar la canya i la resta de materials necessaris per a fabricar-la.
 
3. Fabricació d’una canya per a poder utilitzar-la correctament.
 
4. La pauta, retícula i el ductus.

 
CALENDARI
El taller son 10 sessions (una teòrica i nou pràctiques) i es farà cada dimarts i dijous entre el 20 de gener fins al 19 de febrer (entre les 18 i 19'30h)
Us hi esperem!