25 de gen. 2015

JORNADES SOBRE LA PAU I LA NO – VIOLÈNCIA (27 i 29 de gener de 2015, Ateneu Santfeliuenc - Sant Feliu de Llobregat -)



A la USLA hem mostrat sempre una preocupació alta per la constatació de com la violència actua com agent polític “efectiu” en la resolució dels conflictes polítics.

Aquesta preponderància del fet violent no respon a una natura abominable de la nostra espècie – gènere; és una opció política, una estratègia clara de tot un conjunt d’agents socials que, des de posicions socials hegemòniques, alimenten el conflicte armat tan com sistema d’eliminació de tot allò considerat “estrany” “aliè” “enemic” com un mecanisme d’enriquiment potent al voltant del control dels “trusts” armamentístics.

Només d’aquesta manera es pot entendre l’enquistament del conflicte a Síria, per exemple, o la proliferació de conflictes de “baixa intensitat” (deu n’hi do, quin eufemisme!!!) a l’Àfrica, per exemple.


Coincidint amb el dia internacional de la Pau, la USLA i l'AFAP volen portar als nostres veïns de Sant Feliu la veu d’especialistes que ens ajudin a comprendre una mica millor aquestes visions “caòtiques” (i premeditades) que tenim sobre el conflicte actual i el lucratiu comerç del tràfic d’armes.

El dimarts, a les 19’30h. i a l’Aula de Cultura Mestre Esteve de l’Ateneu Santfeliuenc, ens visitarà Pere Ortega (membre del Centre Delàs d’Estudis per la Pau - http://www.centredelas.org/ca/) expert i investigador sobre el negoci armamentista oferirà una conferència que portarà per nom “Geografia de la violència. El negoci de les armes”

Aprofitarem la seva visita per presentar la seva darrera obra Las violencias en América Latina (2014, Dharana Editorial)


El dijous, a la mateixa hora i al mateix lloc, el torn serà per Alejandro Pozo (investigador sobre la pau, conflictes armats, desarmament i militarisme) que amb una conferència que portarà per nom “Conflictes al món àrab (Irak i síria, l’Estat Islàmic i el paper de les potències occidentals” ens aproparà a les raons i conseqüències d’aquest conflicte que està trasbalsant  la realitat de la zona i afectant a l’actualitat i visió que des del llunyà occident, democràtic i empàtic (o no??) tenim de l’àrea i les nostres relacions amb el món islàmic.

L’acte serà presentat per Sergi Picazo, periodista i impulsor del projecte periodístic “CRÍTIC”.

Res més, només invitar-vos als dos actes i animar-vos a participar en tots els actes que des de la USLA organitzem.