2 de febr. 2015

Febrer és el mes dels moviments socials a la USLA! Dijous 5 de febrer presentació del llibre "Política de lo real. Nuevos movimientos sociales y subjetividad"

Com cada febrer, la USLA dedica la seva programació a una temàtica d'actualitat. Aquest any, prolífic en combats electorals hem decidit dedicar-li les nostres jornades als MOVIMENTS SOCIALS. 
La crisi econòmica i les problemàtiques socials que han emergit de la mateixa, han deixat al descobert la incapacitat de resposta de les velles institucions que van sorgir a la calor de les revolucions industrials, ja siguin partits, sindicats, organitzacions econòmiques, ... 
Hi ha un clam globalitzat que diu que "un altre món és possible" però que difícilment ho construirem amb les velles polítiques, amb propostes i receptes obsoletes i amb els mateixos subjectes. No és estrany que avui moltes de les alternatives que van sorgir acompanyades pel 15 M. es projectin cap a nous espais polítics amb noves organitzacions (Guanyem, Podem, Esquerra anticapitalista, Democràcia Real Ja, marees multicolors de to reivindicatiu i de canvi social) i amb nous protagonistes que ja han donat un "assalt" generacional i estan protagonitzant la "política de la realitat". 
Les últimes eleccions gregues, amb la victòria de Syriza, han posat en l'agenda d'aquests moviments allò de que "si es pot" amb més força.


Per discutir, dialogar, aprendre i debatre sobre tot això, hem dissenyat un calendari on tindrem tres activitats diferents: la presentació d'un llibre, una conferència i una taula rodona amb moviments socials emergents.
Cemtrem-nos avui en la primera activitat; serà el dijous 5 de febrer (19'30h Aula de Cultura Ateneu Santfeliuenc - Sant Feliu de Llobregat -) i la dedicarem a la presentació del llibre:
Política de lo real. Nuevos movimientos sociales y subjetividad. Varis Autors, coordinat per Carmen Gallano i publicat per Editorial S&P, Barcelona - 2014 -

El llibre que presentem el proper és molt oportú i la seva lectura ens ajudarà a interpretar millor aquests nous moviments.  
És una obra plural i col·lectiva. Els i les que escriuen (15 persones sàviament coordinats per Carmen Gallano) procedeixen del món acadèmic universitari, de laboratoris socials, són filòsofs, psicoanalistes, politòlegs, però també activistes coneguts (Ada Colau, Amador Fernández Sabater, Silvia L. Gil, Diego Herranz , ...).
Una d'elles, Rithée Cevasco, ens acompanyarà en la presentació. També ens acompanyarà Jorge Chapuis director de l'Editorial S&P, proposta editorial que ha cercat sempre una orientació clara cap a la interacció entre la societat i la psicoanàlisi (
http://www.psicoanalisisysociedad.org/)Més informació a la seva plana web.
Us adjuntem el cartell de totes les activitats!
Participeu, us hi esperem!