8 de març 2015

"20 anys sense l'Ovidi" Llistat d'activitats

Un deu de març de l’any 1995, l’Ovidi va decidir que ja estava bé, que plegava. I ens va deixar, una mica més, orfes. Un artista, una persona sensible al cap i a la fi, que ja s’ensumava, des de feia molt, que això no s’aguantava, que ens havien ensarronat, que ja estava bé del pa que s’hi dona.....
Ell sempre va mostrar un talant rebel (i cal ser terriblement coherent per ser rebel!) i això no li varen perdonar i, a més,  li  van fer pagar amb intents d’ostracisme.
Per tot això, el seu record ha estat sempre viu entre els seus seguidors i admiradors. Aquest any però, i coincidint amb el vintè aniversari de la seva desaparició,   una munió d’activitats volen recordar-lo i mostrar-lo aquells que encara no el coneixen! Sant Feliu no serà aliena a aquestes iniciatives; organitzats per la USLA i l’Ajuntament de Sant Feliu, aquesta setmana viurem un seguit d’actes destinats a gaudir del record del cantant, poeta, actor, i moltes coses més, d’Alcoi.
Ja no ens alimenten les molles, ara volem el pa sencer!
El dimarts, dia10 de març, i coincidint amb la data de la seva mort, s’inaugura l’exposició “Ovidi, 20 anys de vacances” L’acte tindrà lloc a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc a partir de les 20h. L’exposició es podrà veure fins al dia 19 de març.
Tot just al dia següent, dimarts 11, es presentarà el documental “Ciutadà Ovidi” (Dir. Felip Solé) que es complementarà amb el diàleg entre alguns dels nostres veïns (Angel Merino) i conveïns (Sento Masià) que conegueren més a fons a l’Ovidi.
Cal anunciar aquí que la conferència de I. Riera, programada per al dia 12 de març, ha estat anul·lada per impossibilitat d’assistència del ponent.
La cloenda d’aquesta iniciativa serà divendres 13 de març amb el concert de Jordi Gil i la Munchaüsen Band que oferiran un concert homenatge a l’Ovidi a l’Auditori del Palau Falguera. Les entrades (a 5€) les podeu comprar dies abans a la sala d’Exposicions del mateix Palau entre les 18 i les 20h.
Adéu, bon vent i barca nova!
Així que ja ho sabeu, si voleu reivindicar, gaudir, conèixer, ensenyar, mostrar a aquest personatge central de la nostra vida (cultural, política, social, sentimental) aquests dies ho tindreu molt més fàcil, aprofiteu l’ocasió!