15 de març 2015

CRÒNICA EXPOSICIÓ "OVIDI, 20 ANYS DE VACANCES" AL FET A SANT FELIU





 

El mitjà de comunicació "Fet a Sant Feliu" es fa resó sempre de les activitats que des de la USLA organitzem.
En aquesta ocasió, el nostre col·laborador Jordi Jiménez, a la vegada cronista del Fet A Sant Feliu, fa la crònica de l'exposició que hem organitzat en relació al vinté aniversari de la mort del cantant d'Alcoi. 
La transcribim de manera textual, reconeguent l'autoria i la procedència, a la vegada que us animem a visitar la plana web de la revista (http://www.fetasantfeliu.cat/) 
L'autoria de les fotografies: M. Rius

Una exposició recull l’itinerari biogràfic i artístic del polifacètic Ovidi Montllor.

Cultura però també compromís, tendresa, solidaritat, identitat; un llegat tant vigent com necessari.


L’associació USLA, l’Ateneu Santfeliuenc i l’Ajuntament de Sant Feliu han decidit dedicar un temps i un espai per al record de l’Ovidi; una exposició, un concert i reportatges, seran els actes que al llarg d’aquesta setmana ens faran recordar la vida i obra d’aquest polifacètic artista d’Alcoi.

L’Ovidi és...

Però potser algun desmemoriat, o algun malintencionat, es preguntarà si calia rememorar el vintè aniversari del seu comiat. Doncs la resposta és , així amb majúscules; l’Ovidi és un artista de cap a peus, però no per la seva tècnica vocal i la seva dicció depurada, que la té, o per la seva expressió corporal, supèrbia, o per... És un artista suprem perquè sap combinar com ningú tendresa i “mala llet”,  “i un compromís innegociable amb la llibertat i els principis democràtics” com diu el Pau Alabajos. Sí, perquè és un artista que va més enllà, que defuig en realitat, dels posicionaments estètics a la darrera moda, el seu art és una eina per “retransmetre” la vida mateixa.

L’Ovidi és la realitat” diu qui el va acompanyar tota una vida, el guitarrista Toti Soler. I aquest imperatiu categòric, auto imposat, no va ser de l’agrat de molts, “els feia por el mirall que tu els plantaves davant els ulls” li diu el Miquel Pujadó. En definitiva, un artista compromès amb la vida i els ciutadans.

Setze panells per recordar una vida i un llegat

Si voleu saber més, o conèixer millor a l’Ovidi us recomanem que us apropeu a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc per gaudir de l’exposició “Ovidi, 20 anys de vacances”.

L’exposició, que restarà a l’Ateneu fins al dia 19 de març però que després voltarà per tota Catalunya, és un aproximació a la vida i obra de l’artista d’Alcoi. Així podem recórrer els seus múltiples oficis, la seva dedicació a la poesia (amb alguns llibres publicats), al cinema (amb més de 40 aparicions), al teatre (el seu primer ofici en arribar a Barcelona), a la televisió (participació a unes 15 sèries), però també  podrem apropar-nos a la seva obra més coneguda (les seves cançons) per acabar amb l’opinió que d’ell han donat amics del gremi de la literatura (Isabel-Clara Simó, Joan Fuster, M.Vázquez Montalban i Monserrat Roig) i la música (Toti Soler, Pau Alabajos, Cesk Freixas, Miquel Pujadó).

Tot això amanit amb un una magnifica mostra de fotografies, dades, bibliografia, discografia complerta i lletres de les seves cançons més conegudes!

En definitiva, una ocasió magnifica per retrobar-nos amb l’Ovidi després de les seves llargues, merescudes, i esperem que relaxades, vacances. Sant Feliu ha estat sempre terra amiga per l’Ovidi, ells ens ha visitat en moltes ocasions i ara torna a ser entre nosaltres; aneu a visitar-lo i expliqueu-li que el trobeu a faltar.