26 d’abr. 2015

NACHT UND NEBEL. Fotografia y Testimonio. Presentació a Sant Feliu el 28 d'abril

Aquest dimarts, 28 d'abril i a les 19'30h, tindrem l'oportunitat de presentar als nostres veïns de Sant Feliu el llibre "NACHT UND NEBEL. Fotografia y Testimonio
És aquesta una obra coral, coordinada per Marià Hispano i Ramon Alberch i editada per la Fundació Nous Horitzons, que intenta reflexionar sobre la importància de la fotografia com a document i el seu valor com a testimoni davant d'iniciatives de judicialització dels anomenats crims de guerra. Aquesta relació entre el document (com a resultat de l'acte i voluntat de l'autor de crear eines de denuncia) i el seu valor com a prova testimonial, està articulada per l'ètica i el compromís dels diferents agents socials en la seva lluita contra la injustícia i l'oblit. De manera concreta aquest volum es centra en dos fets transcendentals de la nostra història recent com son el règim concentracionari (exemplificat en el cas de Mauthausen) i els conflictes armats contemporanis (prenent el cas de la Guerra d'Irak)
Des de la USLA hem cregut oportú dedicar aquesta darrera activitat del mes d'abril a la presentació d'aquest llibre i al diàleg amb dos dels seus participants: Marià Hispano i Francisco Prieto

Amb la presentació del llibre tanquem un mes d'abril que ens ha quedat molt centrat en la recuperació de la memòria i el debat sobre alguns dels fets més transcendentals que hem observat, i sofert, al llarg del segle XX; des de la nostra Transició ( tan odiada com adorada) fins a la consumació tràgica de projectes polítics i socials excloents o l'impacte de les noves formes imperialistes més recents.

Per tot això us convidem a l'acte que tindrà lloc el proper dimarts, 28 d'abril a les 19'30h, a l'Aula de Cultura de l'Ateneu Santfeliuenc. Us-hi-esperem!